Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Изграждане на линкове към сайта ни - част от оптимизацията за търсачки

  Дигиталният маркетинг е всеобхватен, затова неговата ефективност спрямо бизнес зависи пряко от боравенето на различни маркетинг способи ...

 


Дигиталният маркетинг е всеобхватен, затова неговата ефективност спрямо бизнес зависи пряко от боравенето на различни маркетинг способи и подходи.

Сео оптимизацията за търсачките е интегрална част от дигиталния маркетинг, която се занимава с подобряването на присъствието и класирането на онлайн бизнеса.

Важна роля в оптимизацията на търсачките играе линк билдингът – мрежа от създадени изходящи и входящи линкове. Какво трябва да знаете за изграждането на линкове към вашия сайт?

Висока разпознаваемост

Създаването на линкове към сайта е особено важен подход за сдобиване с разпознаваемост и откриваемост сред целевите публики. Входящите линкове, водещи до сайта, спомагат на потребителите да ви открият по-бързо и лесно.

Генерираните линкове изграждат улеснен достъп до вашия сайт. За целта е важно те да бъдат създавани в релевантни директории, бизнес каталози, социални профили, форуми, сайтове за обяви и т.н. Релевантността е важно условие за това, вашият сайт да бъде насочен към правилните пазарни сегменти.

Връзките трябва да бъдат релевантни и за да се сдобият с качество и авторитет. Качеството на линковете зависи до голяма степен от мястото, на което ги публикувате. Колкото по-надеждни и релевантни са създадените линкове, толкова са по-големи възможностите търсачките да обходят вашия сайт и да го класират на по-предни позиции.



Органичен трафик

Създаването на линкове е важна част от сео оптимизацията, заради стимулирането на органичния трафик. Генерираните връзки ви правят по-лесно откриваем бранд или ви класират на предни позиции спрямо потребителското търсене.

За да изградите връзки за повишаване на трафика, то е важно да използвате релевантни ресурси. Такива могат да бъдат релевантни бизнес каталози с правилно, общи директории, сайтове за обяви с подходяща категория.

Тези източници за публикуване на линкове допринасят за това, да достигнете целевите сегменти. Това, от своя страна, е метод за стимулиране на органичния трафик и постигане на потенциален ръст в продажбите.

Авторитет и достоверност

Създаването на връзки е ефективен начин за увеличаване на авторитета на вашия домейн. Авторитетът има дългосрочен характер и води до трайни оптимално класиране на вашия сайт. За целта е важно е да се създават качествени връзки в ресурси, които са достоверни и релевантни.

Такива могат да са създадените линкове чрез публикации в блогове, линк профил в социалните мрежи, форуми. Тези източници са достоверни и доставят ползи за аудиторията под формата на социален обмен, търсене на препоръки, съвети и т.н.

Изградените линкове в тях трябва да бъдат съпътствани от полезно уникално съдържание, което да ви отличи като авторитетен и надежден бизнес сайт.

Изграждане на доверие

Изграждането на качествени линкове към вашия сайт е и надежден начин за генериране на доверие у потенциални потребители. Такива връзки обикновено са съпътствани от уникално качествено съдържание, което дава ползи и информация.

Такива линкове, които стимулират доверие, най-често се създават във форуми, чрез публикации в блогове, социални профили. Там досегът до аудиторията е по-обхватен и вашият сайт може да достигне различни пазарни групи.

Източниците на тези линкове допринасят за изграждането на доверие, защото служат като място за извличане на ползи за аудиторията – търсене на мнение, отзив, съвет, препоръка. Те имат съществен принос и по отношение на качеството на линковете. Създадените връзки в тях могат да увеличат шансовете за по-оптимално класиране в резултатите от търсачките.

Да обобщим с няколко думи:

Успешният дигитален маркетинг се гради въз основа на микс от маркетинг способи и подходи за позициониране и развитие на съвременния бизнес.

Сео оптимизацията е задължителен елемент от успешния дигитален маркетинг за бранда. Един от основните подходи за оптимизация е линк билдингът.

Създаването на връзки към бизнес сайта е ефективен способ за генериране на авторитет и достоверност, постигане на висока разпознаваемост, стимулиране на органичен трафик и изграждане на доверие.

No comments