Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Храна за кучета - какво трябва да знаете?

Повечето експерти по дигитален маркетинг имат домашен любимец! Съвсем логично - трябва ни верен приятел.  В тази статия ще Ви споделим интер...



Повечето експерти по дигитален маркетинг имат домашен любимец! Съвсем логично - трябва ни верен приятел.  В тази статия ще Ви споделим интересни неща, касаещи храна за кучета .

Един от първите въпроси, зададени от новоизградените собственици на дългоочаквания четириног приятел, е как да го хранят правилно и какво? Как да изберем храна, която да бъде полезна и да не навреди на вашия домашен любимец? Тези, които никога не са се занимавали с храненето на животните, често смятат, че всички храни са еднакви или дори вредни за кучетата, но освен по името и формата на гранулите, храните се различават изключително много една от друга по състав и технология на производство, в зависимост от категория на тяхното качество и предназначение.

Магазините за домашни любимци предлагат огромно количество суха храна за всеки вкус и бюджет, объркването с такова разнообразие е нещо обичайно за неподготвен човек. Мнозина просто разчитат на съвета на асистент по продажбите, което аз силно бих посъветвал да не правите, когато става въпрос за новото здраве и качество на живот на вашето куче.

И в тази статия за това какво е важно да обърнете внимание при избора на добър фураж - класификацията на фуража и важните елементи на състава.

КАК ДА РАЗЧИТАМЕ СЪСТАВА НА ХРАНАТА И КАКВО Е ВАЖНОТО В НЕГО?

Имаме европейска система за състав, което означава, че съставките са изброени в низходящ ред. В добър фураж от високи категории месото трябва да е на първо място, както и прясното месо. Процентът на всички компоненти също трябва да бъде ясно посочен, а не само посоченият състав, не трябва да има "включително" неразбираеми съставки - "птичи протеини", "мазнини от животински произход", "странични продукти", месо и кости и всякакви други брашна, нишестета, глутен.

• Предпочитайте храни, които са максимално специализирани – за кученца (котенца) / възрастни животни / възрастни / кастрирани / алергии и др. Всяка линия решава определени нужди и проблеми.

• Количеството на зърната в състава и тяхното наличие като цяло. По-добре е да изберете храни с ниско съдържание на зърнени храни или изобщо без тях. Храната, където 3-5 вида зърнени храни са изброени на първите места, не може да бъде априори добра. В състава на добри фуражи не се допуска наличието на соя и зърнени култури, консерванти, оцветители, в добрите фуражи няма консерванти, те са вредни за домашните любимци.

• Дехидратираният протеин (!), който да не се бърка с дехидратираното месо, не е подходящ за животни, склонни към алергични реакции към различни видове храни, тъй като точният му състав е неизвестен. Ако източникът на протеин не е посочен в състава, тогава има основателни причини да не се доверявате на качеството на продукта. Суровината за получаване на животински протеини в такъв фураж може да бъде всякакви отпадъци от кланици и други места.

No comments