Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Важни предимства от изграждането на връзки (Link Building), чрез които можете да покорите първите места в търсещите машини

Важни предимства от  изграждането на връзки , чрез които можете да покорите първите места в търсещите машини Изграждането на връзки е важна ...


Важни предимства от  изграждането на връзки , чрез които можете да покорите първите места в търсещите машини


Изграждането на връзки е важна част от оптимизацията за търсачки (SEO) и маркетинга в интернет пространството. Процесът включва използването на връзки от външни уебсайтове, за да се увеличи трафикът към вашия сайт. Тези връзки са известни като обратни връзки или беклинкове. Те са един от ключовите фактори за рангиране, използвани от търсачките, за да определят дали вашият уебсайт е авторитет във вашата ниша.


Изграждането на връзки може да изглежда сложно на първо място, особено ако сте нови в SEO. Но след като разберете основите, ще откриете, че това е прост процес и можете да започнете да използвате тази техника, за да достигнете първа страница в Google.


Да разгледаме по-подробно ползите от изграждането на връзки за бизнеса или дори за вашия личен уебсайт:


Установяване на авторитет на домейна

Авторитетът на вашия домейн е мярка за релевантността му в дадена ниша или индустрия. Запомнете, че Google ранжира уебсайтове въз основа на тяхната способност да предоставят полезна информация на потребителите в интернет. Затова авторитетът на домейна не трябва да се недооценява. Колкото повече обратни връзки имате от релевантни уебсайтове, толкова по-висок е авторитетът ви. Можете да разгледате възможността за гост постове или комуникация с уебсайтове с висок авторитет, за да получите качествени обратни връзки към целевите ви страници.


По-добро класиране в търсачките

Google постоянно въвежда нови актуализации в търсачковия си алгоритъм. Въпреки това, обратните връзки остават най-важният фактор за определяне на местоположението в резултатите от търсенето. Чистият профил на обратните връзки показва на Google, че съдържанието ви е важно за потребителите в интернет. Google ще ви рангира по-високо в търсачката.


Повишени продажби и приходи

Стартирането на успешна кампания за изграждане на обратни връзки брандинг на вашата марка е само половината от работата. Докато се фокусирате върху получаването на качествени връзки, вие също искате да превърнете тези заинтересовани клиенти в плащащи клиенти. След като привлечете вниманието на качествени потенциални клиенти, няма да ви е трудно да ги превърнете в лоялни клиенти.


Бизнесът увеличава пасивния доход

Когато казваме, че вашият бизнес генерира пасивен доход, ние по същество имаме предвид, че не е нужно да участвате пряко в дейност, която носи приходи. Когато имате обратни връзки от надеждни сайтове, посетителите ще кликнат върху връзка към страницата ви без много усилия на вашия сайт. И това ще го правят много пъти, без да се налага да плащате, както е например при плащането на клик при кампаниите в Google и Facebook.

Всеки бъдещ посетител, който стане клиент,  автоматично генерира пасивен доход, давайки на вашия бизнес така необходимия тласък. Например, можете да добавите купон за вашия магазин в Groupon, за да увеличите шансовете си за генериране на пасивен доход от клиенти, които искат да спечелят няколко стотинки.

Подобрява видимостта на вашата марка

Колкото повече препратки получавате от други уебсайтове, толкова по-далеч се простира обхватът на клиентите ви. Имайте предвид, че тези уеб администратори имат своя собствена аудитория, която консумира тяхното съдържание. Тяхната публика също им гласува голямо доверие, увеличавайки желанието си да проверят вашата страница и това, което предлагате.

Следователно, едно от предимствата на изграждането на връзки е, че ви отваря към аудитория, до която не бихте имали достъп на първо място. Въпреки това би било разумно да се насочите към марка, която допълва вашата, за да намалите риска тяхната аудитория да не успее да ви намери за подходящи и да игнорира връзката ви. Например, не би било разумно да се насочите към строителната индустрия, ако се занимавате с козметика.


Повишен органичен трафик към вашия сайт

Вашите добри позицииSERP имат голямо значение, ако искате да увеличите трафика към уебсайта си. Проучване на FirstPage разкрива, че страницата на първо място в търсачката получава 39,6% кликвания. Второто място получава 18,4%, а третото място получава 2,1%. Качествените препратки предупреждават Google, че вашето съдържание си заслужава да бъде гледано, което кара алгоритъма да ви издигне нагоре в класациите, докато не се появите в първите три страници на търсачката.

Предоставяне на качествено съдържание на читателите

Да предположим, че сте направили публикация като гост в статия в New York Times. Вашият принос определено ще направи публикацията в блога по-ценна. Въпреки това може да се чудите как това ще ви помогне в дългосрочен план. Външна връзка към вашия уебсайт гарантира на читателя, че може да посети страницата ви, за да получи повече разяснения или по-задълбочено разбиране на темата. Следователно новите посетители ще считат вашия сайт за ресурсна точка, която ви позволява да предоставяте висококачествено съдържание на вашата аудитория.



Повишен трафик на препоръчани клиенти

Изграждането на връзки води посетителите към вашия сайт, въпреки че те не са търсили вашата страница на първо място. Примерен случай е този на Брайън Харис, чийто уебсайт  направо избухна, след като направи публикация като гост в Okdork. Преди публикацията главната му страница е получавала средно 285 посещения на ден. Потребителите на Интернет, които посещават Okdork, се натъкват на негова публикация и не могат да устоят да кликнат върху връзката към страницата му, за да прочетат повече от съдържанието му.

Изводът - продуцирайте качествено съдържание, а въпрос на време е то да достигне до по-голяма аудитория. Изграждайте добър линк билдинг и от друга препратка можете да получите милиони посетители!


Преди финала ....

Редица анализи, проучвания на дигитална агенция Висео показват, че първите резултати в Google SERP са на сайтове, които имат повече от 1000 обратни връзки, което автоматично означава, че повече от 90 % от лидерите се възползват от услуги по линк билдинг.


Важно е да се отбележи, че изграждането на връзки изисква време, усилия и стратегически подход. Трябва да търсите качествени уебсайтове с подходящо съдържание и авторитет, които са в съответствие с вашата ниша или индустрия. Също така, трябва да се избягват нежелани практики като спам, покупка на връзки или използване на нискокачествени уебсайтове за изграждане на връзки.



В заключение, изграждането на връзки е важен елемент от успешната SEO стратегия. Това може да помогне на вашия бизнес да установи авторитет, да подобри рангирането си в търсачките, да увеличи продажбите и доходите, да генерира пасивен доход и да подобри видимостта на марката ви. Използването на правилния подход и стратегия за изграждане на връзки може да донесе значителни ползи за вашата фирма.

No comments