Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Как линк билдинга помага за растежа на вашия блог

Изграждането на връзки / линк билдинг е един от най-популярните и ефективни начини за разширяване на вашия растеж онлайн. Също така се счита...

Изграждането на връзки / линк билдинг е един от най-популярните и ефективни начини за разширяване на вашия растеж онлайн. Също така се счита за важна SEO стъпка за блогъри . 

Наличието на други блогове, свързващи обратно към вашия собствен, е начин да убедите Google, че си заслужавате да сте в мрежата. По този начин един от най-важните аспекти на линк билдинга е обхватът. Колкото повече можете да достигнете и да изградите взаимоотношения с други сайтове, желаещи да се свържат обратно към вашето съдържание, толкова повече можете да разширите обхвата си.

Използването на линк билдинг за по-високо класиране в Google обаче не е свързано само с количеството връзки. Алгоритъмът на Google се разви и стана по-усъвършенстван през годините. Затова изграждането на връзки днес често е свързано повече с качеството, а не с количеството. 

Така че, когато провеждате рисърча си, трябва да дадете приоритет на авторитетни и подходящи сайтове за бек линкове, които ще предоставят ценно съдържание. Простото свързване с възможно най-много сайтове и получаване на куп препратки вече няма да ви отреже. 

В тази публикация ще ви помогнем да разберете по-добре какво представлява линк билдинга и как работи, ползите от линк билдинг, как може да ви помогне да развиете своя блог, как да провеждате рисърч и други най-добри практики за изграждане на връзки. 

Какво е линк билдинг?

Линк билдинг е SEO практика, която включва получаване на хипервръзки от други сайтове, които водят обратно към вашия уебсайт - иначе известно като бек линк. Тази стратегия за SEO оптимизация се прави с намерението да подобри видимостта в търсачките, като по този начин ви спечели по-високи позиции в тях. 

По същество, когато много сайтове с висок авторитет се свързват обратно към вашия сайт, Google приема, че това означава, че вашият сайт предоставя смислено, подходящо и ценно съдържание; следователно ще класира вашия сайт по-високо в резултатите от търсенето. Ползите от линк билдинг

Има многобройни ползи от линк билдинга и превръщането им в SEO приоритет номер едно. Разбира се, съдържанието все още е цар, но ако това съдържание няма изграждане на връзки, уебсайтът ви ще пострада. За разлика от това, ако успеете да получите много препратки от висококачествени сайтове, можете да извлечете много награди, които включват:

 • Увеличаване на трафика на уебсайта: Естествено, колкото повече връзки имате към други сайтове, толкова повече възможности има хората да намерят вашия уебсайт, което означава повече трафик. А увеличаването на трафика е мечтата на блогъра, защото това означава, че хората забелязват и вашият сайт вероятно ще спечели популярност. 
 • По-високо класиране при търсене: Разбира се, колкото повече бек линкове получите на авторитетни сайтове, толкова по-високо ще се класирате и в резултатите от търсенето. Google дава приоритет на класирането за сайтове, които са по-авторитетни по дадена тема. Така че, ако сайт с висок авторитет има връзка обратно към вашия сайт, Google ще приеме, че това означава, че вие ​​също сте авторитет по темата и по този начин ще ви класира по-високо в резултатите от търсенето. 
 • По-добра репутация и по-висока достоверност: Друга полза от използването на линк билдинг е, че може да помогне за подобряване на цялостната репутация и достоверността на вашия уебсайт сред потребителите и други уебсайтове. Google да приеме, че вашият уебсайт е надежден е едно нещо, но също така е полезно за самите потребители също да ви видят като надежден, тъй като това означава, че е по-вероятно да посетят вашия сайт и да ви насочат към други. 
 • Увеличаване на приходите: Колкото по-добре се представя вашият уебсайт, толкова повече възможности имате да генерирате приходи. Блоговете често са начин за печелене на пасивен доход, но ако вашият сайт стане достатъчно успешен чрез линк билдинг, можете да спечелите повече от просто пасивен доход. 
 • Увеличаване на авторитета: Получавайки препратки от други сайтове с висок авторитет, вие също ще започнете да подобрявате авторитета на собствения си уебсайт. И когато направите това, вие също потенциално ще започнете да привличате други хора към вас за линк билдинг, което създава цикъл, който продължава да помага за увеличаване на вашия трафик и видимост. Високоавторитетни сайтове, които се свързват с вас, вашият сайт става високо авторитетен и се свързва с други сайтове, които искат да спечелят авторитет. 

Как линк билдинга може да ви помогне да развиете своя блог

Подобряването на вашата стратегия за изграждане на връзки не само повишава вашите препратки и по този начин резултатите от търсенето ви, но също така може да ви помогне да подобрите блога си по много други начини. Съдържанието на вашия уебсайт, например, трябва да е добро, ако искате другите да се съгласят да направят връзка обратно към вашия сайт. Така че, когато блогърите започнат да създават връзки, те често откриват, че трябва да се съсредоточат и върху наличието на качествено съдържание на уебсайта си, ако искат други сайтове да се чувстват комфортно да се свързват обратно към тях.

Сайт с висок авторитет няма да се съгласи да направи връзка към вашия блог, ако не смята, че е добре написан или ценен за неговите читатели. Така че, като част от процеса на изграждане на връзки, много блогъри ще работят и върху подобряването на цялостното съдържание на блога си, което ще им помогне да развият блога си в дългосрочен план, тъй като съдържанието също е цар, когато става въпрос за SEO оптимизация. 

Качествените стратегии за ключови думи също са склонни да се подобряват, когато блогърите се опитват да подобрят линк билдинга, тъй като изследването на ключови думи е друга съществена част от SEO оптимизацията. Проучването на ключови думи може да ви помогне да подобрите съдържанието си за целите на SEO оптимизацията, а подобряването на съдържанието ви отново ще ви помогне, когато започнете да работите за линк билдинг. 

Подобреното съдържание и използване на ключови думи също показват на Google, че вашият сайт е подходящ и ценен, което ще повиши класирането ви в търсачките. Така вие не само подобрявате класирането си при търсене с линк билдинг, но също така подобрявате класирането със съдържание и ключови думи. И тези комбинирани усилия – съдържание, ключови думи и линк билдинг – ще увеличат драстично трафика на вашия сайт и по този начин ще ви помогнат да разраснете и разширите своя блог.

Най-добри практики за линк билдинг

След като научите основите, трябва да разработите успешна стратегия за популяризиране . Не можете да създавате връзки без план за действие, за да достигнете ниво.

Анализирайте и одитирайте сайта си

Първо и най-важно, уверете се, че уебсайтът ви е достатъчно добър, така че други сайтове да искат да се свържат обратно с вас. Това означава да се съсредоточите върху писането на качествено съдържание, което е редактирано, информативно, ангажиращо и използва правилните ключови думи. 

Познавайте аудиторията си

След това трябва да знаете коя е вашата целева аудитория, за да знаете до кои други сайтове да достигнете. Запитайте себе си и екипа си: 

 • Какъв вид съдържание иска или се нуждае от вашата целева аудитория? 
 • Какво ги интересува? 
 • Какви други уебсайтове посещават? 

Знаейки това, ще ви помогне да разберете по-добре към кои други сайтове да се свържете, за да увеличите видимостта възможно най-много. 

Достигнете до подходящи сайтове с висок авторитет

След това започнете да създавате списък с другите уебсайтове, с които искате да се свържете, и отделете малко време, за да ги опознаете. Това изглежда като преглед на следното: 

 • Техните уебсайтове подходящи ли са за вашите? 
 • Произвеждат ли подобно съдържание? 
 • Мислите ли, че те ще искат да се върнат към вашия сайт? 
 • Какво им харесва, което може да ви накара да се откроите, когато започнете да се свързвате с тях? 
 • Имат ли блог за гости или изисквания за свързване, посочени изрично на сайта им?

Уверете се, че давате приоритет на авторитетни сайтове. Не всички връзки са създадени еднакви и искате да сте сигурни, че получавате авторитетни бек линкове . Някои показатели - най-вече авторитетът на домейна - се рекламират като повод за авторитет. Същите тези показатели обаче могат лесно да бъдат манипулирани и да се променят с течение на времето. 

Вместо това разчитайте на оценката си на следните фактори, когато проверявате сайт за препратки: уместност на индустрията и темата на страницата и стойността, предоставена на читателя. Не гледайте само дали даден сайт е подобен на вашия, но и дали има добра репутация и доверие.

Установете трайни връзки

Последната и понякога най-трудна част от общуването всъщност е достигането и установяването на връзки с други уебсайтове. Това е частта от обхвата за линк билдинг, където започвате да създавате вашите съобщения и имейли до други сайтове. 

Първо, бъдете кратки и прости. Кажете им кой сте, защо трябва да ги е грижа за вас, кажете им какво бихте искали да направят и бъдете искрени. Опитайте се да не изглеждате като спам или сякаш правите рекламна кампания. 

Трябва също така да кажете какво харесвате в тях и дори как свързването към вашия сайт може да им помогне. Можете също така да предложите да се свържете обратно към техния сайт. 

След това се уверете, че се свързвате с тях по няколко канала. Например първо им изпратете съобщение в социалните медии, за да знаят, че им изпращате имейл. Това ще увеличи шансовете ви те наистина да ви признаят и да прочетат имейла ви. 

И накрая, не забравяйте да се свържете с всички, с които сте се свързали. Живеем в забързан, хаотичен свят. Лесно е да забравиш нещата. Така че проследяването може да гарантира, че са видели вашето съобщение и да им напомни, че все още сте там и чакате отговор. 

Просто нека вашите последващи действия са кратки и точни. Няма нужда да повтаряте това, което вече казахте. Просто следете, за да видите дали са имали възможност да прочетат имейла ви.

Обобщавайки

Ако отделите време и усилия, за да се уверите, че съдържанието ви е добро, да проучите аудиторията си и да намерите правилните хора или уебсайтове, с които да се свържете, ще имате по-голям късмет, след като започнете действително да достигате, за да изградите тези взаимоотношения и да получите бек линкове.

 

No comments