Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Техническо SEO - какво можем да пренебрегнем

  Така поставено заглавието,   може да звучи двойнствено и да си помислите, че има техническо SEO, което не е пълноценно и може да пренебрег...

 


Така поставено заглавието,  може да звучи двойнствено и да си помислите, че има техническо SEO, което не е пълноценно и може да пренебрегва дадени аспекти от техническата актуализация на сайта. Това не е така. Всяко техническо SEO се прави според дадения уебсайт и само професионалистите знаят на какво да наблегнат и какво да пренебрегнат. Ето какво трябва още да знаете по въпроса

Какво е техническо SEO?

Техническо SEO е сегмент от оптимизацията на уебсайта, което се фокусира върху техническите аспекти и инфраструктурата на уебсайта с цел подобряване на видимостта му в търсачките. Това включва редица оптимизации и практики, които се прилагат зад кулисите, без непосредствено да се отразяват на съдържанието и външния вид на уебсайта. 

 

Защо техническото SEO е важно?

Има три основни типа SEO:

  • On-site SEO се отнася до усилията, положени директно към уеб сайта и в частност страницата, която се опитвате да оптимизирате, като например подобряване на нейното съдържание или добавяне на ключови думи.
  • Off-page SEO се отнася до усилията, положени за добавяне на връзки от вашия сайт или с други сайтове, за да се помогне на страницата ви да се класира, като например с обратни връзки, списъци, социална промоция, публикуване на гости, PR и др.
  • Техническото SEO се отнася до усилия, включващи изходния код на сайта, карта на сайта, скорост, сигурност, структурирани данни и други, които не се отнасят до съдържанието.

 Независимо колко добро съдържание има вашият сайт, ако не може да се обходи или се зарежда бавно, то вашият уебсайт няма да бъде правилно класиран. За да избегнете тази проблема, ние предлагаме нашите знания в техническата SEO оптимизация и подобряване на страниците за да дадете максимално достъпност на Google и другите търсачки. Техническата SEO оптимизация включва страници, които са сигурни, оптимизирани за мобилни устройства, без дублирано съдържание, бързо зареждане и други. Не е нужно да бъде перфектно оптимизирано, но колкото по-достъпен е за Google, толкова по-голям шанс имате да се класирате.

4 ключови елементи на техническото SEO, които не са за пренебрегване

 

·         Техническото SEO се занимава с увереността, че уебсайтът може да бъде индексиран и разбран от търсачките. Това включва използването на настройки, които указват какви страници трябва да бъдат индексирани или не, както и създаването на XML карта на сайта, която помага на търсачките да намерят и индексират всички страници на уебсайта.

 

·         Оптималната структура на URL адресите помага за ясно и логично организиране на съдържанието на уебсайта. Подходящите URL адреси трябва да бъдат лесни за разбиране от потребителите и търсачките, да съдържат ключови думи и да са приятни за четене.

 

·         Бързото зареждане на уебсайта е важен фактор за потребителското изживяване и класирането в търсачките. Техническото SEO включва оптимизация на скоростта на зареждане чрез компресия на изображения, минимизиране на CSS и JavaScript файлове, използване на кеширане и други техники.

 

·         С мобилните устройства, които се използват все повече за достъп до интернет, мобилната оптимизация е от съществено значение. Техническото SEO включва създаването на отзивчив дизайн, който осигурява оптимално потребителско изживяване в сайта и през телефона.

Оттук насетне всичко вече е правилен анализ на информацията в сайта, на нишата, в което се позиционира бизнеса, и на целите, които имате като клиент, който търси най-добрата услуга. Техническото SEO е най-сложният елемент от SEO кампанията и изисква най-много познания от страна на работещите в тази част. Затова се доверявайте на професионалисти, които знаят какво правят.

 

 

No comments