Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Как линк билдинга може да е от полза за моя бизнес

  Как линк билдинга може да е от полза за моя бизнес Изграждането на връзки е полезно не само, защото може да допринесе за подобряване на...

 


Как линк билдинга може да е от полза за моя бизнес

Изграждането на връзки е полезно не само, защото може да допринесе за подобряване на класирането и трафика от органично търсене, но също така има набор от други предимства, които могат да бъдат от полза за вашия бизнес.

 

Също така е вярно да се каже, че връзките идват естествено в резултат на други дейности, при които основната цел може да не е генерирането на връзки. Например, ако пуснете нов продукт, който никога, никога не е бил виждан преди и е наистина революционен, вероятно ще получите много връзки към уебсайта си като резултат. Или ако създадете страхотно съдържание, което е проектирано да бъде най-доброто ръководство във вашата индустрия (и всъщност е!), тогава е вероятно да получите връзки като резултат.

 

Нито една от тези дейности, създаване на страхотен продукт и създаване на страхотно съдържание, няма да бъде извършена поради ползата от линк билдинг, но линковете са следствие от дейността.

 

Ето защо трябва да мислим за линк билдинга не като самостоятелна дейност, а като нещо, което се свързва с други части на вашата организация и където ползата надхвърля самите връзки. Овладейте изкуството (и науката) за линк билдинг.

 

Разберете как силата на SEO извън сайта може да Ви помогне да увеличите трафика си и да изградите информираност за вашата марка.

 

1. Изграждане на взаимоотношения

Изграждането на връзки често може да включва достигане до други подходящи уебсайтове и блогове във вашата индустрия. Този обхват често е свързан с популяризирането на нещо, което току-що сте създали, като част от съдържание или инфографика. Общата цел на обхвата е да получите връзка, но има много повече ползи от тази: Обхватът може да Ви помогне да изградите дългосрочни взаимоотношения с ключови влиятелни лица във вашата индустрия и тези взаимоотношения могат да означават, че вашият бизнес ще стане високо ценен и надежден . Това само по себе си е ценно, дори ако забравим изграждането на връзки за момент, защото вие създавате истински защитници на вашия бизнес. В някои случаи може да изградите отношения с писатели или журналисти, които в крайна сметка се свързват с вас и искат вашата помощ, вместо обратното.

 

 

 

2. Изпращане на реферален трафик

Говорихме за въздействието на връзките върху вашето класиране, но какво ще кажете за въздействието на връзките върху трафика на препоръчани потребители? Една добра връзка от много посещаван уебсайт също може да доведе до увеличаване на трафика. Ако това е подходящ уебсайт, шансовете са, че трафикът също е подходящ и може да доведе до увеличаване на потенциални клиенти или продажби също.

 

В тази ситуация стойността на връзката не е само за SEO – тя е за клиентите. Ако можете да поставите връзки към уебсайта си пред хора, които наистина се интересуват от това, което правите, те може да кликнат върху тях. Разбира се, те може да не извадят кредитната си карта и да купят от вас веднага, но вече са наясно кой сте и какво правите.

 

3. Изграждане на бранд

Доброто изграждане на връзки може да помогне за изграждането на вашата марка и да ви утвърди като авторитет във вашата ниша. Има някои техники за изграждане на връзки, като например създаване на съдържание, които могат да покажат на хората експертния опит на вашата компания и това може да помогне много за изграждането на вашата марка. Например, ако създадете съдържание въз основа на данни от индустрията и го публикувате, имате шанс да станете добре известни с него във вашата индустрия. Когато общувате и се опитвате да получите връзки към съдържанието, вие показвате своя опит и молите други хора във вашата индустрия да помогнат за разпространението на информацията и да покажат на другите същото.

 

Линк билдинг- Защо трябва да го направите

Повечето собственици на малък бизнес разбират, че е важно да се използват стратегии за оптимизиране на търсачките (SEO), за да се класират високо - в идеалния случай номер 1 - на страниците за търсене. Знаете, че не можете просто да създадете уебсайт и след това да седнете и да чакате нови клиенти да почукат на вашата виртуална врата, но понякога е трудно да знаете откъде точно да започнете, ако сте нов в дигиталния маркетинг. Ако приемем, че вече имате качествено съдържание на уебсайта си (публикации в блогове, видеоклипове с обяснения, подходящи инфографики и т.н.), един прост начин, по който начинаещите могат да започнат да подобряват своето SEO, е изграждането на връзки.

 

Определението за линк билдинг

Изграждането на връзки е SEO термин за процеса на насочване на други уебсайтове към страница на вашия собствен уебсайт, за да спечелите по-високо място в SERPs. Тъй като търсачките ценят качеството пред количеството, по-важно е да придобиете няколко надеждни връзки, отколкото десетки по-лоши или спам. Ключът към това авторитетни сайтове да се свързват с вашия сайт или блог е постоянно да произвеждате подходящо, първокласно съдържание, което естествено се поддава на споделяне, коментиране или свързване.

 

Защо тези връзки са ценни

Всичко опира до взаимоотношения. Когато Google види, че вашето съдържание е свързано на страници в мрежата, търсачката признава, че марката Ви заслужава повече уважение. Това означава по-висок ранг на страниците с резултати от търсачките (SERP).

Но не броят на връзките, които ботовете намират, е най-важен, а по-скоро стойността на връзките. Споделеното съдържание в публикация само с два или три изгледа няма да генерира толкова шум, колкото свързването с уебсайт, който постоянно има стотици, за предпочитане хиляди, изгледи от уникални посетители всеки месец.

 

Да приемем, че управлявате бизнес, който продава съдове за готвене или органични храни. Ще бъдете забелязани по-бързо и ще се класирате по-високо, като изградите връзка с някой като Лиза Лийк - която има повече от 1,6 милиона харесвания на страницата си във Facebook - отколкото с неизвестна майка блогър, която обича да готви, но току-що започва.

 

Изграждане на взаимоотношения, една връзка наведнъж

Въпреки че свързването с много популярни сайтове няма да ви катапултира автоматично в горната част на страницата за търсене, това ще помогне. Това е така, защото добрият уеб администратор (човекът, който управлява съдържанието на сайта) винаги проверява хората, които привличат трафик към неговия или нейния сайт. Ако някой от тези уебмастъри дойде да Ви провери и намери подходящо, превъзходно съдържание, което би било от полза за техните читатели, те вероятно ще попитат дали могат да публикуват повторно вашите статии. Ако открият, че имате връзки с други влиятелни личности в общ пазар или индустрия, може дори да Ви попитат дали сте готови да им позволите да напишат публикация като гост. Резултат-печелите двамата.

 

Изграждането на тези онлайн връзки не е трудно, но като всяка трайна връзка, отнема време и обмисляне. За да извлечете максимума от тази инвестиция, съсредоточете се върху свързване от вашия сайт към други уебсайтове, които имат естествено значение.

 С други думи, компания за съдове за готвене, която се свързва с блогър, който постоянно публикува здравословни рецепти, има смисъл, докато компания за съдове за готвене, свързваща се с правителствена агенция, която наблюдава сеизмичната активност, няма смисъл.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments