Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Какви са ползите от онлайн магазин за електронна търговия?

Днес, уважаеми читатели на LinkBilding.com ще поговори за поплзите от собствен уебсайт, предлагащ продукти онлайн, с възможност за закупеван...



Днес, уважаеми читатели на LinkBilding.com ще поговори за поплзите от собствен уебсайт, предлагащ продукти онлайн, с възможност за закупеването им - т.е. ползите от електронна търговия у нас!

 

Да имате уебсайт като прозорец към вашата марка е едно, друго е да го превърнете в напълно функциониращ магазин чрез разработка на уебсайт за електронна търговия.

 Всеки иска уебсайт за електронна търговия, който дава резултати.


Собственият уебсайт за електронна търговия може да има множество ползи за бизнеса в България. Ето някои от тях: 

Ползи от това да имате популярен онлайн магазин



Достъпност 24/7: Вашият уебсайт за електронна търговия ще бъде достъпен за потребителите по всяко време, дори и след края на работното време на офиса ви. Това може да доведе до увеличаване на продажбите и до по-голям брой клиенти. 

По-малки разходи: Създаването на уебсайт за електронна търговия може да бъде по-евтино отколкото отделянето на пари за наемане на магазин или офис. Също така можете да спестите и на разходите за различни форми на маркетинг, като традиционната реклама. 

Голям брой продукти: Вашият уебсайт може да съдържа безброй продукти в портфолиото ви, без ограничения на физическото пространство. Това означава, че клиентите ви ще могат да се възползват от широка гама от продукти и услуги, които предлагате. 

По-голям контрол: Като собственик на уебсайт за електронна търговия, вие имате пълен контрол върху представянето и управлението на вашите продукти и марката ви. Това включва изграждане на маркетингова стратегия, анализ на продажбите и проследяване на клиентските данни. 

Гъвкавост: Уебсайт за електронна търговия предлага голяма гъвкавост за мащабиране на бизнеса ви. Можете да добавите нови продукти, да променяте цените, да подобрявате услугите си, както и да увеличавате мащаба на операциите си без да променяте физическото пространство. По-голямо покритие: Уебсайтът ви ще ви позволи да достигнете до клиенти от всякъде в България


Какво точно представлява разработката на уебсайт за електронна търговия? Както можете да си представите, уеб разработката на онлайн магазин е много сложен процес, който изисква определен набор от умения,  тъй като едно грешно движение може да обърка цялостното представяне на вашия сайт. Разработката на уебсайтове за електронна търговия е свързана с това как създавате уебсайт, подходящ за пазара, такъв който може да приема онлайн плащания и предлага цялостно изживяване за потребителите.

Подобрени маркетинг възможности: Създаването на уебсайт за електронна търговия позволява на бизнеса ви да използва различни онлайн маркетинг възможности, като например социални мрежи, платени реклами, SEO оптимизация и други. Това може да помогне за повишаване на видимостта и популярността на бизнеса ви и да привлечете нови клиенти.

Лесно управление на поръчки и инвентар: Уебсайтът за електронна търговия може да помогне за лесното управление на поръчките, инвентара и плащанията. Можете да интегрирате система за управление на складовата наличност, автоматизирани процеси за обработка на поръчки, плащания и изпращане на продукти.


По-добра комуникация с клиентите: Уебсайтът ви може да предостави много по-добра възможност за комуникация с клиентите. Това може да включва онлайн чат, формуляри за обратна връзка, блог или форум, където клиентите могат да споделят свои мнения и опити. Това може да помогне за изграждане на по-добри връзки с клиентите и подобряване на техния опит.



Анализ на данни: Уебсайтът за електронна търговия може да предостави полезна информация за клиентските навици и поведение, което може да бъде анализирано и използвано за подобряване на продуктовата стратегия, маркетинговите кампании и обслужването на клиентите.

Любопитно е да кажем, че се очаква глобалните онлайн продажби да достигнат 22% от всички продажби на дребно през 2023 г. (срещу 14,1% през 2019 г.). Повечето вярват, че могат сами да се справят с уеб разработката на онлайн магазин, което може да работи, ако имате само шепа предлагани продукти, но с размера идва и мащабът. И колкото по-голям растете, толкова повече вашият сайт ще трябва да обработва. Освен това вашият сайт може да не е  сео оптимизиран правилно, което означава, че изисква квалифицирана ръка, за да настроите всичко.

Това е причината „компания за развитие на електронната търговия“ да е толкова популярно търсене.

Защо уеб разработката на онлайн магазин е толкова трудна?

Нека разгледаме причините ...

Уебсайтовете или са изградени погрешно в началото, или не са толкова функционални, колкото би трябвало, тъй като се изисква кодиране/технически умения, които липсват на мнозина. Може да отнеме години, за да усъвършенствате тези умения, разбира се, бихте могли да вземете няколко онлайн курса, но можете да рационализирате този процес, като просто посетите компания за уеб дизайн, която да се справи с вашите нужди от електронна търговия. По принцип, ако всеки можеше да го направи, тогава нямаше да има нужда от публикация като тази.

Типовете сайтове за елекронна търговия

•  Бизнес към клиент (B2C): Може би най-популярният тип магазин за електронна търговия. Тези сайтове продават всичко - от дрехи до мебели.

•  Бизнес към бизнес (B2B): Компаниите, които се насочват към други компании, обикновено са много по-тактически в подхода. Тези сайтове продават всичко - от софтуер до обучение.

•  Клиент към клиент (C2C): На ум идват сайтове за препродажба като Ebay и Depop, бизнеси, в които потребителите продават директно на други потребители.


Определянето кой от изброените по-горе сте е първа стъпка в обширен списък с уеб разработка за електронна търговия. Все пак това е нещо, което може би вече сте набелязали.



Ползите от собствен уебсайт за електронна търгови

Освен предлагането на цялостно изживяване при пазаруване и удобството за пазаруване от всяка точка на света има още безброй предимства, които идват от управлението на собствен уебсайт за електронна търговия.

Ползите от поддържането на електронен магазин са следните:


•  Това е магазин, който никога не се затваря.

•  Има намалени оперативни/маркетингови разходи.

•  Можете да проследявате и анализирате по-добре поведението на клиентите.

•  Вашата марка може да продава продукти на глобално ниво.

Финални думи

В крайна сметка, създаването на уебсайт за електронна търговия може да бъде от решаващо значение за развитието на бизнеса ви в България. Това може да предостави множество ползи, включително увеличаване на продажбите, повишаване на видимостта и по-добро управление на процесите.

Още полезни ресурси: Способи за онлайн маркетинг

SEO ръководство от дигитална агенция Висео






No comments