Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Видове дигитален маркетинг

Видове маркетинг в дигиталната среда     Тази статия е продължене на публикацията от тук  - приятно четене! Дигиталният маркетинг все по-ос...

Видове маркетинг в дигиталната среда 

 

 Тази статия е продължене на публикацията от тук - приятно четене!


Дигиталният маркетинг все по-осезаемо превзема бизнес сцената, като предлага благоприятни условия и надеждни перспективи за позициониране и развитие на съвременните брандове за град Варна. Динамичното процъфтяване на комуникациите за дигитален маркетинг се дължи на нарастващата онлайн аудитория, която променя постепенно своите потребителски навици на пазаруване. Друга предпоставка за напредъка на дигиталния маркетинг са лесният достъп до информация и качественото потребителско изживяване. Клиентите имат неограничено време за размисъл в онлайн магазините, както и възможност за персонализиране на своето търсене за гр. Варна. Предимствата на дигиталния маркетинг не спират дотук. Към тях могат да се добавят високото ниво на творчество, възможностите за интерактивна комуникация и ангажираност на потребителската аудитория.

Изграждане на сайт

Създаването на собствен бизнес онлайн е от изключително значение по отношение на дигиталното присъствие на бранда. Сайтът е мястото, на което се осъществява първия контакт между потребителите и бизнеса. В този смисъл, изграждането на сайт е ключов маркетинг способ за спечелване на аудиторията от Варна и страна,  и генериране на устойчива бранд репутация онлайн.

xr:d:DAFTCbeqz4U:28,j:42214429392,t:22112610

За да донесе оптимална ефективност за бизнеса, сайтът трябва да бъде добре структуриран спрямо потребителските представи. В това число влизат достъпна навигационна лента, подредба и категоризация на продукти, лесни методи за пазаруване и др.

Важно е сайтът на бизнеса да бъде пригоден за потребителя – да предлага лесна четивност, бързо осмисляне на информацията и ориентация в страниците. Създаването на достъпен сайт е и маркетинг способ за ангажиране на аудиторията.

Колкото по-достъпен и лесен за възприемане е той, толкова повече се увеличава времето за потребителско сърфиране и възможностите за извършване на покупка. Организираният и качествен сайт е и гарант за изграждане на положителна бранд репутация пред Интернет обществото.

Дигитална реклама и таргетиране 

Рекламата онлайн е вид маркетинг, който изпълнява няколко значими функции за бизнеса – популяризиране на бранда, ангажиране на аудиторията, досег до мащабна аудитория и повишаване на продажбите. Дигиталната реклама е ефективен инструмент в маркетинга, който доставя на бранда разпознаваемост и популярност сред целевите сегменти.

Онлайн рекламата в социалните мрежи се характеризира с голяма аудитория, съставена от публики с разнородни интереси. В социалните мрежи, дигиталната реклама свързва бранда с широк кръг от активни потребители и дава възможност за прецизно таргетиране за град Варна. От една страна, онлайн бизнесът може лесно и бързо да достигне тази част от аудиторията, чиито потребности може да удовлетвори под формата на стоки или услуги.

От друга страна, онлайн рекламата в социалните мрежи позволява на бизнеса да разшири своите хоризонти на пазарно развитие. Мащабите на социалните мрежи свързват бранда с разнородни потребителски групи с различни нужди и интереси. Онлайн рекламата дава възможност на бизнеса да открие нови сегменти, върху които да разгърне своето пазарно влияние.

Дигиталната реклама в търсачката Гугъл е друг надежден маркетинг способ за постигане на висока разпознаваемост и видимост на бизнеса. Докато една част от аудиторията използва Интернет за социални контакти и мрежи, то друга голяма част от нея борави с търсачката за търсене и намиране на информация.

Позиционирайки реклама в резултатите на Гугъл, брандът неименуемо се снабдява с висока видимост и става по-лесно откриваем пред целевата аудиторията. Рекламата в търсачките се смята за очаквана и дори желана от потребителите, които търсят предложения и препоръки за надеждно място, в което да извършат покупка. 


Статията продължава тук: Varna Online EU

No comments