Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Напред в Google - Как да позиционираме сайтовете си в топ резултатите на търсачките?

  Напред в Google - как да придвижим сайтовете си на първите позиции? Сайтът ни и Гугъл - как да го позиционираме напред?  Представянето  на...

 

Напред в Google - как да придвижим сайтовете си на първите позиции?

Сайтът ни и Гугъл - как да го позиционираме напред? 

Представянето  на бизнеса в дигиталната среда е ефективен ход, но не и достатъчно условие за постигане на сигурно развитие онлайн. За да отличите своя бранд и да го направите лесно разпознаваем от аудиторията, то е необходимо да приложите техники за SEO оптимизация – съвкупност от последователни действия и подходи за подобряване на присъствието и класирането на бизнеса в резултатите на търсачките, пишат в Balastra. Оптимизацията за Гугъл е задължително изискване за генериране на предни позиции в потребителското търсене, а от там – по-висок трафик и повече продажби. Ето и как да позиционирате сайта си по-напред в резултатите на Гугъл: Достъпност на сайта Сайтът е презентацията на вашия бизнес и първото нещо, което ви представя пред посетителите. За да се превърнете в успешен и разпознаваем сайт, то е от ключово значение да изградите достъпен и лесен за ориентиране сайт. Достъпността на сайта оформя и определя нивото на потребителското изживяване. Ако сайтът е дезорганизиран, няма обособена навигационна лента или не съдържа необходимата информация, то това ще отблъсне посетителите. Респективно, периодът на потребителско сърфиране ще бъде минимален, като това ще се отчете негативно от търсачката Гугъл. Вместо това, е необходимо да се фокусирате върху лесната за възприемане структура. Тя трябва да синтезира точна, ясна и недвусмислена информация към потребителя. Важно е сайтът да бъде организиран с подредба и категории. 



Не на последно място, трябва да бъде максимално улеснено пазаруването и да се оптимизира пазарната кошница. По този начин периодът на сърфиране се увеличава, което е положителен индикатор пред Гугъл. Уникално съдържание Оптимизацията за Гугъл е пряко свързана с оптимизирането на текстовете. SEO текстовете могат да бъдат в съдържанието на сайта или в обособен блог на бизнеса. 



Оптимизация на съдържанието

Оптимизацията на съдържанието е ключова стъпка към успешното класиране на предни позиции в резултатите на търсачките. За да се оптимизира съдържанието на бизнеса, то е важно да се използват правилните ключови думи и изрази. Те се подбират предварително чрез обстойно проучване на пазарната ниша и тенденциите в потребителското търсене. Оптимизацията на текстовете в сайта включват заглавия на страници, мета тагове и описания, заглавия на категории, продуктови описания и др. Всеки такъв текст трябва да бъде трансформиран с подбрани ключови думи и изрази. Нека не забравяме и блог статиите.  Така бизнесът ще бъде много по-лесно откриваем и видим пред аудиторията. Оптимизирането на блоговете отново се състои във включването на ключови думи и изрази. Блоговете трябва да предоставят уникално релевантно съдържание, което да доставя ползи на потребителите. В тях се включват връзки към вътрешни страници на сайта или други сайтове. Изграждане на вътрешни връзки Линкбилдингът е ключова техника за SEO оптимизация на сайта за Гугъл. 



Линк билдинг, като процес, при който катерите върховите позиции в Google

Изграждането на вътрешни връзки е особено полезен ход, който спомага на потребителите лесно да преминават от една страница в друга. Създаването на релевантни вътрешни връзки допринася за лесната и бърза ориентация на потребителите. Това, от своя страна, увеличава времето за потребителско сърфиране. За да постигнат висока успеваемост, то е линковете а бъдат правилно позициониране. Мястото за поместване на линковете трябва да носи полезна информация и да насърчава интереса на аудиторията. Ето защо блоговете се очертават като подходяща сред за включване на вътрешни връзки между страниците на бизнес сайта. Блоговете поместват полезно релевантно съдържание, което е обвързано с дейността на бранда. Те носят информационна стойност, като същевременно подсилват авторитета на създадените връзки. 



Нека  обобщим с няколко думи: 

Дигиталният маркетинг дава редица ползи за развитието на съвременния бизнес, но позиционирането онлайн не е гарант за постигането на желания успех. За да се превърнете в успешен бранд, то е важно да се сдобиете с предни позиции в резултатите на търсачката Гугъл. Оптимизацията за търсачката включва последователни стъпки и подходи като изграждане на достъпен сайт, включване на вътрешни връзки и създаване на уникално съдържание.



No comments