Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Подобрява ли линк профила на сайт участието в PPC програми?

Много често ни задават въпросите: Когато пуснем кампания в Google Ads, това подобрява ли класирането в Google Organic? Фейсбук рукламата пом...


Много често ни задават въпросите: Когато пуснем кампания в Google Ads, това подобрява ли класирането в Google Organic? Фейсбук рукламата помага ли за по-добро класиране в Google?

Както и много други сходни въпроси, а в тази статия ще отговорим именно на първите два зададени въпроса, касаещи ликн билдинг, органично търсене и SERP. Приятно четене!

Подобрява ли линк профила на сайт участието в PPC програми?

Ние, екипът, след редица тестове установихме, че Google Ads дава много малка преднина на участниците в платформата, но тя е незначителна!

Това не важи за Фейсбук Ads. При Фейсбук рекламната мрежа е удачно да действате, публикувайки социални сигнални от органични страници и групи, но групи, които са с публичен режим, тези, които са закрити за масовата аудитория не дават SEO тежест (когато споделяте линк към публикация от ваш сайт).

Подробности за тестовете можете да видите във фирмената на  страница на дигитална агенция Висео, но сега те не са важни, а това как да действате, за да извлечете максимума от Гугъл и Фейсбук, що се касае за линк билдинг.

И двете платформи са изключително силни, ако получите линкове от тях, то това ще Ви доведе значително предиство пред конкурентите.

Не си мислете, че е достатъчно да инвестирате в Google ADS, без да правите цялостно SEO на сайта. Ако при този вариант получите добри резултати, то ще е чисто на база късмет. В повечето случаи си трябва здрава работа, цалостно SEO.

Ако имате проблеми с класирането на даден сайт, то е удачно да потърсите експертно съдесйтвие от дигитални агенции.



Как да извличате  максимума от социалните мрежи и търсачките, но без да заплащате за тази цел?


1. Социални сигнали
Много са важни, но преди всичко за съдържани, което е ново, т.е. за публикации, които сте публикували.
Перфектното решение е следното: Пускате статия, следва да я споделите в каналите си, например в Facebook Page, Pinterest, Twitter, Linkedin и други.

2. Линкване на вече публикуван материал
Удачно е, ако сте публикували интересна за читателите статия, да я пуснете в три и повече различни сайта, като цитирате първоизточника.

3. Линк от букмарк сайтове
Няма как да пропуснем да кажем, че си струва да добавите получения sitelink в букмарк сайтове, почнете с iskam.net и pal.bg.

Финални думи

Ако работите усърдно, с мисъл, с цел и посока, нищо няма да Ви попречи да изпреварите конкуренцията, да получите добър линк профил.

И все пак, имайте предвид, че с бюджет е лесно, опитайте без да инвестирате, да придобиете добър линк профил!

No comments