Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ЛИНК БИЛДИНГ СЪВЕТИ

latest

Какво е SEO копирайтинг и защо е толкова важен за да сме първи в Google ?

  SEO копирайтинг – копирайт услуги от Висео Този текст е SEO оптимизиран. Както и всички други текстове във  фирмената страница на W-SEO.co...

 

SEO копирайтинг – копирайт услуги от Висео

Този текст е SEO оптимизиран. Както и всички други текстове във фирмената страница на W-SEO.com. Като цяло повечето от текстовете в интернет, които намирате чрез  Google са добре оптимизирани, или поне тези, които се визуализират на предни позиции. Зашо Ви пишем всичко това? За да разберете, че зад добрите проекти седят опитни копирайтъри, които създават съдържание, което е SEO оптимизирано, пригодено за потребители, търсещи специфични неща.

Например, ако въведете „Кулинарни рецепти със спанак“ в търсачката, тогава ви уверяваме, че в топ 10 на резултатите ще видите съдържание, което е оптимизирано, създадено от SEO копирайтъри! Съдържание, което е приятно за четене, съдържание, на което е даден приоритет на акцентите. И така … Добре дошли в реалния свят.

Какво представлява SEO копирайтинг процеса?

SEO копирайтингът е процес на създаване на текстове, които са оптимизирани за изискванията на търсачките, текстове, на които е акцентирано върху дадена ключова дума, или поредица от думи и фрази.
С други думи казано – насищането на дадена дума, фраза, абзац, параграф, стилът на писане, визията, всичко това прави така, че сайтът да е добре оптимизиран.



Как търсачките обработват доброто SEO съдържание?

За да разберете как работят SEO текстовете и защо търсачките реагират на тях, трябва поне да имате обща представа за нещата.

Щом четете w-seo.com, то това означава, че сте наясно, че ботове обхождат сайтовете, сканират ги и четат думите, текста, който е в кода.

Процесът изглежда така:

  • Роботът за търсене отива на страницата на сайта;
  • По своето съдържание определя предмета;
  • Поставя страницата в индекса – основата на търсачката;
  • При поискване от потребителя страниците в индекса се класират;
  • Формира се емисия, която вие и аз можем да видим при поискване.
    Тоест, в момента, в който въведете заявка в лентата за търсене, Google не сканират целия интернет, те ви показват онези страници, които са записани в тяхната база данни.

Важни ключови думи и фрази, касаещи SEO копирайт услугите:

Ключови думи

Това са фрази, върху които търсачките ще се фокусират, когато определят темата на страницата на сайта.

Те са ключови думи, ключови фрази, популяризирани заявки, анкъри и т.н. Това трябва да знаете в бъдеще.





Семантичен анализ (Семантично ядро)

Анализ, който се извършва с помощта на специални алгоритми за определяне на параметрите на текста.

Между другото, тези много „важни параметри“ на текста ще бъдат взети под внимание от търсачките. Те включват:Разводнено съдържание;
Спамене;
Спиращи думи.
По-скоро спиращите думи (иначе наричани „шум“) търсачките просто не вземат под внимание и повече за това по-долу.

Спиращи думи
Думи, които не носят семантичен товар.

Така че, както вече казахме, стоп думите не се вземат под внимание от търсачките, това се прави с цел намаляване на натоварването на сървъра и намаляване на размера на индекса. Стоп думите включват:

  • частици;
  • предлози;
  • местоимения;
  • съюзни думи.

Смята се, че те изобщо не са необходими в силен текст, тъй като увеличават наводняването, наспамването, тоест влошават текста от гледна точка на търсачките и потребителите .

Прости и повтарящи се думи

С прости думи – повторението на думите. И въпреки че това е доста опростен подход, той може да се използва за общо разбиране. Освен това гаденето обикновено се разделя на „класическо“ и „академично“.

Този показател обикновено се изразява като процент и се изчислява по специални формули:

Класическо решение за избягване на повторения = корен квадратен от броя на срещанията на думата в текста;
Академичен = съотношението на ключовите фрази спрямо всички други думи в текста.
Между другото, това е случаят, когато думата се използва много точно. Ако параметърът за повторение в текста е превишен, тогава на читателя наистина може да му прилошее.

Също така голям брой стоп думи влияе върху параметъра за повторение, така че не се препоръчва да се увличате с тях – не повече от 30% стоп думи от общия текст.

Воднисто съдържание
Тоест процентът на думите, които не носят информация. Ограничението за водно съдържание на текста е 60%. Но няма да е най-добрият текст, повярвайте ми. В същото време изобщо е невъзможно да се направи без водни думи, тук, както винаги в живота, е необходим баланс. Водното съдържание се увеличава:

  • Местоимения: аз, ти, ние, те и др.;
  • Съюзи: и, а, или и т.н.;
  • предлози;
  • междуметия;
  • и т.н.

Статията продължава тук: https://w-seo.com/seo-copyrighting.html

No comments